Av Grimstads arbeidsplasser utgjør industrien 8 prosent, 17 prosent inkludert bygge- og anleggsvirksomhet og kraft- og vannforsyning/renovasjon (2019). Begge andeler er noe lavere enn i fylket som helhet.
Verkstedindustrien er største industribransje i Grimstad med 45 prosent av industriens sysselsatte (2019). Innen denne bransjen dominerer bygging av skip og boreplattformer og maskinindustri med 38 prosent av industrisysselsettingen. Andre viktige bransjer er trevare- og næringsmiddelindustri med henholdsvis 20 og 16 prosent av industriens sysselsatte (2019). Sistnevnte preges av frukt-, bær- og grønnsakkonservering og produksjon av eddik basert på råstoff fra de nærmeste distriktene rundt byen.
Grimstad er etter Farsund og Kvinesdal fylkets viktigste landbrukskommune etter arealet i drift, men er den viktigste etter arealet til åker og hage, likeledes etter arealet til korn (2019). Hagebruket i kommunen er betydelig også i landsmålestokk. Ellers drives det i Grimstad et allsidig husdyrbruk; hønse- og svineholdet er størst i fylket. Det drives ellers noe fiske i kommunen, og økonomisk sett betyr fangsten på skalldyr klart mest. I 2018 sto denne for 91 prosent av verdien av den ilandbrakte fangsten, 75 prosent av fangsten til fiskerne hjemmehørende i kommunen.
Rederinæringen er fortsatt viktig for byen og distriktet. Innseilingen til byen er relativt smal, men skip opptil 70 000 tonn kommer inn. Havnen er delt ved en smal tange, Torskeholmen. I det østlige basseng ligger gjeste- og småbåthavn. I vestre basseng finnes industrihavn med dypvannskai og kran.
Grimstad har middels stor vannkraftproduksjon. De tre vannkraftverkene i kommunen produserer til sammen 275 gigawattimer i året (gjennomsnitt 1993-2020). Det største kraftverket er Rygene (i drift fra 1978), som står for nesten hele vannkraftproduksjonen. Å Energi Vannkraft er hovedeier av nesten all vannkraftproduksjonen i kommunen.
I Grimstad kommer Grimstad Adressetidende ut tre ganger ukentlig.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.