Location via proxy:   [ UP ]  
[Report a bug]   [Manage cookies]                
Skip to main content
Yasin Serhat Sen
  • Istanbul, Turkey
"Örgütsel çatışma günümüz örgütleri için önemli bir konudur. Bireysel ya da grup problemleri ya da farklı örgütler arasındaki sorunlardan dolayı işle ilgili faaliyetlerde kesintiler olabilmekte ya da sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu... more
"Örgütsel çatışma günümüz örgütleri için önemli bir konudur. Bireysel ya da grup problemleri ya da farklı örgütler arasındaki sorunlardan dolayı işle ilgili faaliyetlerde kesintiler olabilmekte ya da sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu nedenle çatışma yönetimi, örgütler için her zaman önemli bir çalışma sahasıdır.

Bu çalışma; Beykent Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Örgütsel Davranış dersi için hazırlanmış olup; örgütlerin sıklıkla karşılaştığı çatışma kavramı incelenmiş, öncelikle çatışmanın nedenleri, çözüm teknikleri, yararları teorik açıdan ele alınmıştır. Çatışmanın bireyler ve örgütler üzerinde yarattığı etkiler de araştırılarak detaylı bilgi verilmeye çalışılmıştır."
"Günümüzde küreselleşmenin etkisiyle yaşanan hızlı gelişmeler ve değişimler işletmelerin yapısını ve işleyişini de etkilemiş ve bazı değişiklikleri mecburi hale getirmiştir. Dünyada meydana gelen her çeşit gelişime tepki veren problemlere... more
"Günümüzde küreselleşmenin etkisiyle yaşanan hızlı gelişmeler ve değişimler işletmelerin yapısını ve işleyişini de etkilemiş ve bazı değişiklikleri mecburi hale getirmiştir. Dünyada meydana gelen her çeşit gelişime tepki veren problemlere çözüm sağlayabilen, çağdaş yönetim tarzları olarak yeni yaklaşımlar doğmuştur. İşletmelerin başarıya erişebilmelerindeki yollardan birisi de Toplam Kalite Yönetimini uygulamaktan geçmektedir.

Özellikle 1980’li yılları takip eden dönemde, yönetim alanında “Toplam Kalite Yönetimi” olarak nitelendirilen yaklaşım üzerinde önemli bir yoğunlaşma olduğu görülmektedir. Toplam Kalite Yönetimi, düşünce olarak 1940’lı yıllarda ABD’de doğduğu halde, II. Dünya Savaşı’ndan sonra Japonya’da uygulanmaya başlanmış ve 1980’li yıllardan sonra da tekrar ABD’de benimsenmiş bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımın temelini de, kalite felsefesinin düşünce ustalarından William Edwards Deming ve Joseph Moses Juran oluşturmuşlardır.

Bu çalışmada William Edwards Deming ve Joseph Moses Juran'ın kalitenin gelişiminde yapmış oldukları katkılar ve Toplam Kalite Yönetimi görüşleri ve ilkeleri incelenmiştir."
"İçinde bulunduğumuz yüzyılda demokrasi vazgeçilmez bir kavram olmakla birlikte, çok uzun yıllardır insanoğlunun geldiği en ideal nokta olarak benimsenmekte ve etkisini halen göstermektedir. Bu çalışma; Beykent Üniversitesi Sosyal... more
"İçinde bulunduğumuz yüzyılda demokrasi vazgeçilmez bir kavram olmakla birlikte, çok uzun yıllardır insanoğlunun geldiği en ideal nokta olarak benimsenmekte ve etkisini halen göstermektedir.

Bu çalışma; Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi yüksek lisans programı bünyesinde bulunan "Yönetimi Ekonomisi" dersi kapsamında sunum olarak hazırlanmıştır.

Çalışmada; demokrasi kavramı incelenmiş; gelişmiş ve gelişmekte olan ülke örnekleriyle demokrasi için gerekli iktisadi alt yapılar ve iktisadi rantın demokrasi üzerindeki etkileri araştırılmıştır."
Günümüzde küreselleşmenin etkisiyle yaşanan hızlı gelişmeler ve değişimler doğrultusunda ilaç sektöründe de hızlı gelişmeler gerçekleşmiştir. Dünya ilaç sektöründeki gelişmelere bağlı olarak Türk firmaları da geri kalmamış, dünyayla... more
Günümüzde küreselleşmenin etkisiyle yaşanan hızlı gelişmeler ve değişimler doğrultusunda ilaç sektöründe de hızlı gelişmeler gerçekleşmiştir. Dünya ilaç sektöründeki gelişmelere bağlı olarak Türk firmaları da geri kalmamış, dünyayla rekabet edebilir hale gelmiştir. Bu firmaların başında ise DEVA Holding gelir. Yapılan çalışmada ilaç sektörü detaylı bir şekilde incelenerek DEVA Holding'in sektördeki yeri ve genel yapısı incelenmiştir. 2003-2012 yılları arası faaliyet raporları incelenerek bir zaman serisi analizi yapılmış ve 2013-2014 yılları için bazı öngörülerde bulunulmuştur. Çalışma SWOT analiziyle zenginleştirilerek işletmenin güçlü yanları, zayıf yanları, fırsatları ve tehditleri de ifade edilmiştir. Son olarak Oran Analizleri yapılarak 2011 ve 2012 yılları arasındaki yüzdelik ifadelere yer verilmiştir. Sonuç bölümünde ise; DEVA Holding hem yatırımcı, hem de kreditör bakış açılarıyla değerlendirilerek, işletmeyi yatırımcıların niçin tercih etmeleri gerektiğiyle beraber dezavantajları da ifade edilmiştir. İncelenen finansal göstergeler neticesinde; DEVA Holding istikrarlı büyümesini sürdürmekte olup, aynı büyümeyi 2013 ve 2014 yılları için de göstermesi beklenmektedir.
İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar geçen süreç içerisinde sosyal hayatı düzenleyen ve herkesin kesinlikle uyması gereken bazı kurallar belirlenmiştir. Son yıllarda oldukça önem kazanan bu kurallar arasında öncelikli olarak trafik... more
İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar geçen süreç içerisinde sosyal hayatı düzenleyen ve herkesin kesinlikle uyması gereken bazı kurallar belirlenmiştir. Son yıllarda oldukça önem kazanan bu kurallar arasında öncelikli olarak trafik kuralları gelmektedir. Bu kurallar ile gerçekleştirilen düzenlemeler yalnızca trafiği değil, insan yaşamını da sistemli bir hale getirmesi bakımından oldukça önem taşımaktadır. Motorlu araçlar, yirminci yüzyılın toplumsal ve iktisadi hayatını büyük ölçüde farklılaştırarak, medeni ve modern bir hayatın başlamasını sağlamıştır. Motorlu araçların insan hayatına etki etmeye başlamasıyla birlikte; trafik olgusu dünyanın her tarafında olduğu gibi, Türkiye'de de zamanla artan, etkili ve acil çözümler gerektiren bir takım problemler ortaya çıkarmıştır. Bu problemler arasında trafik kazaları son derece önemli bir yere sahiptir. Trafik kazaları, neden olduğu maddî zararın yanında, can güvenliğini yok etmesi sebebiyle, tüm insanların dikkatini üzerinde toplayan güncel bir sosyal problem halini almıştır.
Lojistik, her geçen gün önemi artan ve bu önemle ticaretin temel taşını oluşturan bir unsur olarak gözümüze çarpıyor. Gelişen ve değişen dünyada bu temel taşın önemi herkes tarafından daha iyi anlaşılır hale geliyor. Özellikle ülkemizde... more
Lojistik, her geçen gün önemi artan ve bu önemle ticaretin temel taşını oluşturan bir unsur olarak gözümüze çarpıyor. Gelişen ve değişen dünyada bu temel taşın önemi herkes tarafından daha iyi anlaşılır hale geliyor. Özellikle ülkemizde bu önem ile değişimlerle birlikte lojistikte ciddi yatırımlar yapılıyor. Duble yollar, hızlı trenler, üçüncü köprü, Marmaray bu yatırımlara örnek olarak gösterebileceğimiz çalışmalardan sadece birkaçı. Ancak, her ne kadar lojistik konularıyla ilgili ciddi yatırımlar yapılsa da, bu konuya özel bir önem verilse de; üç tarafı denizlerle çevrili, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan bir köprü konumuna sahip ülkemizde halen daha lojistiğin tek bir yerden yönetilmemesi ve ülkemizin kendisine ait bir lojistik master planının olmaması, lojistik sektörünün ilerlemesinin hızını kesiyor. Bu nedenle ülkemizin; gerek özel, gerekse kamu sektörünü tek elden yönlendirmek suretiyle kurumlar arası koordinasyonu sağlayacak bir kamu biriminin oluşturulması gerekiyor. Bizler MÜSİAD ailesinin lojistik sektör kurulu fertleri olarak böyle bir oluşuma her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Raporumuzda yer alan gösterge ve açıklamalarında bu görüşümüzü destekler nitelikte olduğunu düşünüyoruz. Bu sene oluşturduğumuz raporumuz, diğer senelerdeki raporlardan biraz farklı olarak, içeriğinde akademik birtakım çalışmaları da bulunduruyor. Sürekli olarak dilimizden düşmeyen lojistik teriminin anlamı ve tarihçesi gibi konular; lojistikte kalite yönetimiyle ilgili örnek bir akademik çalışma; İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşanan lojistik sorunu ve çözüm önerisi raporumuzda detaylarıyla işlendi.